Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Het Programma

De Wereld van Beheer

Op de GBIdag van 22 april nemen we je tussen 9.00 en 12.30 mee in de ontwikkelingen van GBI. De ochtend start met een ronde tafelsessie over de wereld van beheer. Daarna kun je jouw persoonlijke keuze maken uit drie rondes met parallelsessies over actuele onderwerpen. Daarna sluiten we gezamenlijk af met de uitreiking van de GVAG award.

GBI Live – plenaire sessie ronde 1 

09:00 - 09:05 uur | Welkomstwoord

Opening GBIdag door Tanja Lendzion, CEO van Antea Group en Berto Smit, bestuursadviseur van de GVAG Gebruikersvereniging Antea Group.

Bas Boonstra, Adviesgroepmanager GBI, en Fan van Beheer neemt je mee in de ontwikkelingen en plannen voor de doorontwikkeling van GBI, zodat je goed en helder geïnformeerd bent. Met een ‘sneak preview‘ van de nieuwste functionaliteiten in GBI.

Een interactief en geanimeerd gesprek over de opgaven in de leefomgeving en de rol van beheer. Gastheer George Parker gaat met tafelgasten Tanja Lendzion (Antea Group), Berto Smit (GVAG), Maarten Loeffen (Vereniging Stadswerk Nederland) en Bas Boonstra (Antea Group) en met jou thuis in gesprek over de rol van beheer.

Opwarmen voor de parallelsessies. Met de aankondiging van de GVAG Award.

10:25 - 10:55 uur | Parallelsessie, ronde 1

Klik op een van de blauwe balken

In deze sessie laten we zien hoe de wereld van GBI steeds groter maar vooral mooier wordt. Welke onderdelen zijn er nu al en welke onderdelen staan er in 2021 en 2022 op stapel? Hoe ziet de transitie van de huidige GBI versie naar de nieuwe wereld er uit? In deze sessie geven we antwoord op deze vragen!

Sprekers: Adri Wiersma & Bas Boonstra

Als de gemeentelijke ambities voor smart cities vorm willen krijgen, is er werk aan de winkel. De openbare ruimte moet slimmer worden ingericht om bijvoorbeeld verkeersdrukte, straatverlichting of luchtkwaliteit real time te kunnen monitoren en nuttige data te verzamelen. Maar hoe gebruik en deel je deze data? En hoe zorg je ervoor dat een gemeente een dashboard krijgt waarmee (real time) monitoring mogelijk wordt?

Spreker: Güngör Arslan & Arjan Wagemakers

Hoe maak je een bestaande wijk klimaatadaptief? Aan de hand van een praktijkvoorbeeld nemen we je mee in hoe vanuit data en modellen gerichte keuzes gemaakt kunnen worden voor een klimaatadaptieve inrichting van de openbare ruimte.

Spreker: Benno Steentjes

Zodra je de voordeur uitstapt kom je in de openbare buitenruimte.  De leefomgeving van de inwoners, en als zodanig maatschappelijk belangrijk. Maar ook de omgeving waar gemeentelijke thema’s bij elkaar komen. Hoe zorg je ervoor dat je dat procesmatig goed op elkaar afstemt. Welk proces doorloop je om de kapstok voor de leefomgeving herleidbaar, efficiënt en doelgericht op te stellen.

Sprekers: Julia van der Struijf & Luuk Bos

11:00 - 11:30 uur | Parallelsessie, ronde 2

Klik op een van de blauwe balken

Of het nu over het beheer van areaalgegevens, het opstellen van een planning en begroting of het importeren en exporteren van inspecties gaat, GBI World heeft het in huis! Plús nog veel meer! Want wij hebben de kennis van onze beheeradviseurs én de kracht van open source samengevoegd in GBI World. Dat heeft geresulteerd in het beste gereedschap wat jou helpt bij het beheer van de openbare ruimte; GBI World. En dát bewijzen we in deze sessie.

Spreker: Adri Wiersma & Marwin van den Burg

GBIconnector is de module binnen GBI waarmee alle vormen van gegevensuitwisseling geregeld worden. Een oplossing voor de wereld van nu en morgen, welke aansluit op common ground principes. In deze sessie demonstreren we nieuwe import/exportfuncties (zoals RIBX en SUFWEG) en het StUFGeo-IMGeo koppelvlak met de BGT.

Sprekers: Marien van Zwol en Frank Zwiers

Eén van de pijlers onder GBI 6 is al jarenlang de sterke combinatie van de GBIappsbank met de GBIkennisbank. Hiermee maak jij als beheerder jouw eigen specifieke berekeningen: kostenramingen, begrotingen en meerjarenplanningen voor onderhoud en vervangingen. Ook de GBIapps-en kennisbank is in ontwikkeling. Deze is nu al beschikbaar in de Cloud, met een nieuwe web interface en mooie functionele verbeteringen. Arjan Wagemakers laat zien wat er afgelopen periode allemaal gebouwd is en neemt jullie mee in de ontwikkelingen voor komend jaar.

Sprekers: Arjan Wagenmakers 

Voor Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving ontwikkelden onze data engineers de DataValidator. Deze tool, een online portal, helpt hun opdrachtnemers om de kwaliteit van de gegevens die ze aanleveren automatisch te valideren. Resultaat: efficiënte data-uitwisseling en betrouwbare data. Wij zien toepassingsmogelijkheden voor de beheerder van openbare ruimte, denk bijvoorbeeld aan de controle van inspectiebestanden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Spreker: Nathalie van Torenvliet

Hoe ontwikkelt zich de kwaliteit van de fysieke leefomgeving? Hoe schoon, heel en veilig is de buitenruimte? In deze sessie laten we je zien met welke bewezen, bestaande en effectieve oplossingen je de beeldkwaliteit handig kunt monitoren. Ervaar de gebruiksvriendelijke en verbeterde schouwapplicaties / monitoringstools die beschikbaar zijn in de wereld van GBI.

Spreker: Marc de Jong & Robert Scherpenisse 

Welkom in de toekomst: innovatieve technieken voor inwinning en analyse van kwaliteit van de buitenruimte. Slimme algoritmen voor beeldherkenning zorgen voor het vele malen sneller, veiliger en actueler inwinnen van kwaliteitsgegevens. Dit biedt kansen voor verbeteren van werkprocessen en het gerichter plannen en aansturen van werkzaamheden. Hoe gaan deze technieken jouw organisatie helpen? En wat voor vragen heb je? Laat je informeren!

Spreker: Mark van den Kieboom & Maarten Mol

11:30 - 11:40 uur PAUZE

Tijd voor je eigen kopje koffie

11:40- 12:10 uur | Parallelsessie, ronde 3

Klik op een van de blauwe balken

Of het nu over het beheer van areaalgegevens, het opstellen van een planning en begroting of het importeren en exporteren van inspecties gaat, GBI World heeft het in huis! Plús nog veel meer! Want wij hebben de kennis van onze beheeradviseurs én de kracht van open source samengevoegd in GBI World. Dat heeft geresulteerd in het beste gereedschap wat jou helpt bij het beheer van de openbare ruimte; GBI World. En dát bewijzen we in deze sessie.

Spreker: Adri Wiersma & Marwin van den Burg

Wil jij het gebruik van GBI binnen jouw organisatie stimuleren? En daarbij gebruik maken van kennis van andere gemeenten? In deze interactieve sessie gaan we met elkaar in gesprek over een systematiek die op een andere (innovatieve) wijze het gebruik van GBI stimuleert. Een systematiek waarbij het gebruik wordt beloond!

Sprekers: Daan van Grieken (GVAG, gemeente Valkenswaard) en Eric Moonen (Antea Group)

In deze sessie word je meegenomen in onze aanpak om IMBOR te implementeren in jouw omgeving. We gaan in op proces, data en techniek. Daarnaast geven we je een sneak peak hoe IMBOR eruit komt te zien in GBImaps.

Sprekers: Marien van Zwol & Arjan Wagemakers

Rioolinspectie is een belangrijke taak om onderhoudsplanningen en verwachtingen op te stellen. De NEN 3399 is per 1-1-2020 vervallen. Hoe doen we het nu met 1 jaar ervaring? Alle componenten van de systematiek zijn actueel met de komst van RibX 1.5.1 en de aangepaste RIONED-validator. Hoe kun je de beschikbare hulpmiddelen samen met GBI optimaal inzetten voor de inspectietaken. Hoe zet je nieuwe inspectie-opdrachten in de markt?

Sprekers: Kristel Mulder & Sjaak Verkerk

Bomen, ze zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Bomen zijn emotie, maar onderhand ook pure noodzaak om tot een gezonde en veilige leefomgeving te komen. Dit vraagt van gemeenten en beheerorganisaties om meer én beter inzicht in het eigen bomenareaal. En dat is er (nog) lang niet. Kom naar deze sessie en zie hoe je de unieke kwaliteiten van bomen tot hun recht laten komen.

Spreker: Ton Lesscher & Tim Bulk 

Wij nemen je mee in onze visie op kunstwerkbeheer en hoe je inzicht krijgt in de:

  • Onderhoudstoestand
  • Aanwezige risico’s
  • Onderhoudsbehoefte op korte en lange termijn

Spreker: David van Breden & Arno Weel

GBI Live – plenaire sessie ronde 2

Bas Boonstra & het GBI team sluiten gezamenlijk met alle deelnemers af.